Sąvartynas Vidugirių k. 3, Vievio sen., Elektrėnų sav. , aikštelės https://www.vaatc.lt/aiksteles/ bei stotelės DĖK’ui https://www.stoteledekui.lt/ vasario 16 d. nedirbs.

Apie bendrovę 700DĖK'ui Sąvartynas Aikštelės MBA Kontaktai

Dalijimosi daiktais stotelė DĖK’UI Lentvaryje!

Rugsėjo 12d. pradėjo veikti jau antra dalijimosi daiktais stotelė DĖK’UI Lentvaryje, didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje Trakų g.1a. Pirmoji Stotelė DĖK’UI atidaryta birželio 14 d. Pumpėnų g.10, Vilniuje. Numatyta, kad Vilniaus regione stotelių DĖK’UI tinklui priklausys 23 stotelės, iš jų 11 bus įrengta Vilniaus mieste ir 12 kitose Vilniaus regiono savivaldybėse.

Antroji stotelė DĖK'UI

Duris atvėrė nauja DĖK'UI stotelė, kurioje Vilniaus regiono gyventojai galės dalintis dar didesniu kiekiu daiktų. Antroji stotelė DĖK’ui įsikūrė Lentvaryje, Trakų g. 1A, didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje. Ji veiks tokiu pačiu principu, kaip veikė pirmoji: stotelėje žmonės galės palikti daiktus, kurie jiems nebėra reikalingi, tačiau dar gali būti naudingi ir funkcionalūs kitiems. Be to, iš jos nemokamai galima pasiimti kitų gyventojų paliktus daiktus.Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė antradieniais ir ketvirtadieniais dirba nuo 10 iki 19 valandos, trečiadieniais ir penktadieniais nuo 8 iki 17 valandos, šeštadieniais – nuo 9 iki 15.30. Aikštelė nedirba sekmadieniais ir pirmadieniais.

Posted by Atliekų kultūra on 2019 m. rugsėjo 12 d., ketvirtadienis

Nauji pirkiniai keičia senuosius, todėl pastarieji neretai būna tiesiog išmetami. Nebereikalingų, bet dar geros būklės daiktų susidaro kiekvienuose namuose, o kad tokiais daiktais atsikratyti būtų patogu, siūlomas sprendimas – dalijimosi daiktais stotelės DĖK’UI.

Dalijimasis nebereikalingais daiktais nėra naujovė nei Lietuvoje, nei kitose šalyse. Yra sukurti bei įgyvendinami įvairūs dalijimosi ar keitimosi daiktais būdai, bet UAB „VAATC“ įgyvendinama idėja – dalijimosi daiktais stotelės DĖK’UI, yra išskirtinės ir pirmosios ne tik savo pavadinimu, bet ir veikimo principu. Gyventojų patogumui yra sukurta galimybė daiktų nuotraukas matyti interneto svetainėje www.stoteledekui.lt, patikusius rezervuoti, o ketvirtadienį, atvykus į stotelę DĖK’UI, pasiimti ne tik rezervuotą daiktą, bet ir pasirinkti iš dar nerezervuotų daiktų, kuriais neseniai kažkas pasidalijo.

„Dalijimosi daiktais stotelė DĖK’UI yra tikras bendruomeniškumo pavyzdys. Stotelių DĖK’UI tinklo sistemos nauda abipusė: gyventojams sudaromos galimybės nereikalingais, bet geros būklės daiktais atsikratyti neteršiant aplinkos, legaliai ir patogiai. Už pristatytus daiktus iš žmonių nebus imamas mokestis,  šie daiktai nebus įskaičiuojami į gyventojui nustatytus kasmetinius nemokamai pristatomų atliekų kiekius. Į naujų šeimininkų rankas jie pateks nemokamai, tad ir sunkiai besiverčiančios šeimos šiose stotelėse tikrai suras naudos“, –  pasakojo UAB „VAATC“ direktorius Tomas Vaitkevičius. Tikimasi, kad tokių stotelių tinklas skatins mus atsakingiau vartoti, sumažins ne vietoje paliekamų, pavyzdžiui, prie mišrių atliekų konteinerių ar pamiškėse, atliekų kiekius, padės užtikrinti tvarkingesnę atliekų tvarkymo sistemą bei taupyti finansinius išteklius.

Džiugu, kad stotelėje DĖK’UI darbuotis padeda savanoriai bei visa širdimi palaiko šį projektą. Juk tikrai svarbu, kad kažkam nebereikalingas, bet tinkamas naudoti daiktas nebus išmestas, o atras naujus namus ir džiugins tuos, kam jo labiausiai reikia. Visus, norinčius jungtis prie šios gražios savanorystės iniciatyvos, prašome rašyti el. paštu: stoteledekui@vaatc.lt.

Jei norite pasidalinti nereikalingais, bet tvarkingais ir tinkamais naudoti daiktais, atvežti juos galite į bet kurią Vilniaus regione esančią didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę jos darbo metu. Aikštelių adresus ir darbo laiką surasite adresu: www.vaatc.lt/aiksteles/.

Atidarymo ceremonijoje UAB „VAATC“ direktorius Tomas Vaitkevičius ir Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius.